krossat finger!

Ingen bra dag idag!

Jag håller på med rör  på jobbet och hade tänkt hinna med iaf 6 idag, slå mitt rekord på 5st. Jag ville att högen skulle ha minskat tills dansken kommer tillbaka imån..Han har nämligen antytt att han tycker jag är långsam, FEL! Jag är bara noggrann! =) Men men..det gick käpprätt åt helvete!
Ungefär 13.00 ska jag med travers lyfta ner röret från svarven till en kärra som väntar på golvet, det ska tilläggas att rören nog väger några 100 kilo, om inte mer, och är säkert tre meter långa. Inga lättviktare med andra ord! Jag lyfter med stropp och det är självklart att stroppen måste va på mitten av röret, jag vet! Jag kanske inte spänner fast perfekt men inget utöver d vanliga och börjar färden ner mot kärran. För att få den i rätt riktning försöker jag med handen vrida och dra i röret, d är inte lätt med en travers som man med handkraft drar fram och tillbaka..Jag pysslar och knåpar men röret vrider sig som en mask..den får lite sving och helt plötsligt plötsligt smäller till...Aj som saaaatan!!! Tänker jag och förstår att jag klämt handen. Röret har med ondskefull fart mosat min hand mot den stenhårda väggen bakom mig! Det krullar sig i ögonfransarna av smärta men eftersom jag har bamseröret hängandes i luften biter jag ihop och fortsätter..Man vill ju självklart inte att nån ska se att man klantat till det! Det tar säkert 3-4 minuter innan röret är på plats på kärran och jag kan ta av handsken och inspektera skadan.
Långfingret och knogen ovan ser lite röd och svullen ut men ingen större katastrof tänker jag, men går förstås till Louise för att få medömkan..Det får jag självklart, även Johanne visar sin sympati. Men varken jag eller någon annan anser till en början att skadan är värd att rapportera eller söka läkarvård för och jag bestämmer mig för att slöa fram till halv 2-kaffet, det hinner säkert läka tills dess..Inte heller gubbarna förstår allvaret i situationen och jag får till och med skämtsamma kommentarer om överkänslighet och latmasken när jag förklarar att jag nog inte kan göra så mycket mer idag och tänker gå hem redan 14, en timme tidigare. Men inte hinner det gå över under rasten, nej nej..Fingret pulserar som besatt och blir bara större och större och både krokigare och hårdare..När fingret börjar se värre ut och smärtan inte avtar börjar mina kollegor trycka på att jag iaf ska gå till företagssköterskan eller akuten för att dokumentera skadan, utifall att. Jag tvekar och slingrar mig, känner mig hypokondrisk och anser att akuten är till för akut döende människor och inte klantarslen. Efter övertalan byter jag om och åker till sjukhuset ( företagssköterskan va i gällivare ) men inte akuten utan går till vårdcentralen, får tid direkt och efter lite klämmande, röntgande och mumlande blir jag slutligen skickad till akuten. En ung trevligt sjuksköterska kommer in och förklarar att hon måste ta blodtryck innan dom gipsar. VA? utbrister jag, är det nåt fel på fingret? Hon hämtar en läkare som förklarar att ben i fingret är krossat och av, det måste gipsas och kommer ta minst en månad innan det läker. Helt sjukt! Jag som trodde d kanske på sin höjd va en spricka, PÅ SIN HÖJD! Men icke...Fast måste erkänna att jag började fundera om nåt va galet när fingret blev stort som en golfboll, krokigt och alldeles blått. Även knogen var missbildad och handen helt oanvändbar. Dessa tecken till trots ville jag ju inte erkänna min oro  för mina arbetskamrater, ytterst pinsamt om det sen inte hade varit nåt fel alls! Men det är det ju!

Så nu sitter jag här med gips och måste skriva med en hand, oerhört påfrestande! Fick sjukintyg fram till 1.a december men ber till Gud eller nån att jag kan jobba innan dess, blir ju galen här på soffan!
Förväntar mig även stor respekt av gubbarna imån för mitt iskalla beteende. Jag gav inte ifrån mig ett ljud vid smällen, jag skrattade, skämtade, drack kaffe och försökte iaf jobba med ett krossat finger! Det tycker jag är en prestation bara en sann hårding kan åstadkomma! Haha =)

Aj!


Moster Sandra!

Jag har blivit moster!
En liten flicka fick min syster! Jag är så glad =)

En annan glad nyhet: Jag klarade tentan! =)

Vilken bra dag! Trist bara att jag ska va bakis....


Sjuk..

Fan hatar att vara sjuk! Eller när jag är frisk tycker jag alltid att det låter underbart att vara sjuk och ligga hemma under filten men när det sen sker ångrar jag alltid mina dagdrömmar..Det är inte underbart!
En vanligt förkylning är tråkigt, javisst, men nu är det fan värre! Är 98% säker på att jag åkt på halsfluss! Har lusläst mors läkarböcker med självdiagnosschema och är nu nästan helt övertygad. Jag har aldrig i hela mitt liv, vad jag kan minnas iaf, haft så här ont i halsen! Kan knappt svälja och hålet i halsen, där maten ska ner, är ungefär lika stort som bredden på mitt långfinger...Alltså måste allt jag äter pressa sig förbi det onda på sin väg ner..och det är INTE en angenäm känsla! Mina körtlar på halsen är också stora som ägg..nä fan, frisk och kry ska ma va!

Jaja, nog om d! Har jobbar mitt första skift på Frasses i tisdags, som att komma hem! =)
Fan vad jag tycker om det stället! Fastän d är jobbig och stressigt ibland och jag förbannar det till döden så är jag ändå helt beroende av att stå där i frityrångorna....Kommer nog jobba extra där till pensionen!

I helg blir det middag och supriseparty, en från restaurangen har slutat och vi ska säga adjö med lite fest. Ska bli skoj och hoppas verkligen jag är frisk då!

Nä nu måste jag återgå till ryggläge och gosa med filten..Tur att mor min har så många tv-kanaler!

bara bilder..

Blivit mkt krog sen jag återvände till stan, haft ovanligt skoj faktiskt! 
Förlåt Karin men nu är jag slö å ids inte skriva nåt. så det blir bara lite bilder på mig å mina damer!
lugna dig kvinna!

Ja då är man snart arbetare igen..på måndag står jag åter på R&W i Kiruna och svarvar...förhoppningsvis rör...
Du är förresten världens bästa Rickard, som låter katterna bo hos dig tills jag åter har ett eget hem..
Kan aldrig tacka dig nog!  
                  
Efter ett jävla trams så får jag även tillbaka min älskade lägenhet om en månad. Karln som bott där hann inte mycket mer än borra fast jättetv:n på väggen så måste han ut igen..Känner viss skuld men eftersom jag upptäckt att man absolut inte vinner någonting på att vara snäll ska jag sluta känna såna moderskänslor för karln..
Han klarar sig!

Å varför kan jag inte få ha lite skoj utan att bli anklagad för att försöka bygga bo och ingå äktenskap?
Va fan, här försöker jag bara döda lite tid med nåt roligare än sömn å då är man plötsligt ute efter karlstackarns frihet..
Att det ska vara så jälva svårt att förstå att inte alla kvinnor jämt är ute efter en livslång partner!!

Hoff att jag ens ägnar tid åt det här..men kan ju inte låta bli...blir så less!!

"Lugna dig kvinna!"

Men snälla du....

Sex
: Nöjet är övergående, ställningen är skrattretande och omkostnaden är alldeles för hög.

RSS 2.0